Izjava o privatnosti i kolačićima

Pažljivo pročitajte našu izjavu o privatnosti i kolačićima.

Ova izjava o privatnosti odnosi se na sve korisnike veb sajta www.cvmaker.rs.

1. Uvod

CVmaker B.V., na adresi Piet Heinkade 221, 1019 HM Amsterdam, Holandija (u daljem tekstu: “mi” ili “CVmaker”), je kontrolor, kako je navedeno u Opštoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR). Odgovorni smo za obradu ličnih podataka prikupljenih korišćenjem našeg veb sajta - www.cvmaker.rs - osim ako nije drugačije naznačeno. Poštujemo privatnost korisnika tako što obrađujemo i obezbeđujemo lične podatke koji su nam dostavljeni, u skladu sa važećim zakonima o privatnosti. U ovoj izjavi o privatnosti objašnjavamo koje lične podatke prikupljamo, koristimo, i u koju svrhu. Preporučujemo da je pažljivo pročitate. Za sva pitanja, kontaktirajte [email protected]. Čak i ako nešto nije jasno, kontaktirajte nas. Ova izjava o privatnosti pokriva prikupljanje i obradu vaših ličnih podataka. Kada se ova izjava o privatnosti odnosi na „lične podatke“, ona se odnosi na podatke o vama preko kojih biste mogli biti identifikovani – kao što su vaše ime, datum rođenja, vaši kontakt detalji, pa čak i vaša IP adresa.

Zadržavamo pravo da revidiramo ili dopunimo ovu izjavu o privatnosti u bilo kom trenutku kako bismo ispratili promene našeg poslovanja ili promene zakona. Vaša je odgovornost da proverite ovu izjavu o privatnosti pre svake upotrebe našeg veb sajta ili usluga.

Naš veb sajt nije namenjena deci mlađoj od 13 godina i mi svesno ne prikupljamo lične podatke koji se odnose na decu mlađu od 13 godina.

 Ova izjava o privatnosti je poslednji put izmenjena decembra 2020. godine.

2. Upotreba ličnih podataka

2.1 Naša usluga - kreiranje CV-ja

Da biste koristili našu uslugu, morate uneti lične podatke na naš veb sajt, pomoću plana korak-po-korak. Čim završite prvi korak i pređete na drugi korak, mi ćemo sačuvati sve podatke koje ste uneli. U prvom koraku tražimo od vas sledeće lične podatke:

 • Ime i prezime*;
 • Imejl adresa*;
 • Broj telefona*;
 • Adresa*;
 • Profilna slika;
 • Datum i mesto rođenja;
 • Da li imate vozačku dozvolu;
 • Nacionalnost;
 • Pol;
 • Bračno stanje;
 • URL vašeg LinkedIn profila;
 • URL bilo kog veb sajta koga treba dodati.

Lični podaci označeni zvezdicom neophodni su za korišćenje naših usluga. Ostale informacije pružate samo da biste popunili svoj CV. U sledećem koraku naše usluge, od vas će se tražiti da dostavite sledeće informacije:

 • Podatke o obrazovanju, kao što su obuka, stažiranje, kursevi i sertifikati (uključujući period i instituciju);
 • Podatke o radnom iskustvu, kao što su pozicija i poslodavac;
 • Interesovanja i vannastavne aktivnosti;
 • Veštine i stepeni;
 • Jezici.

Nakon popunjavanja gornjih informacija, korisnik može da dizajnira CV u Koraku 3 i iskoristi opciju (odmah otkazivu) preuzimanja pretplate kod CVmaker-a uz (mesečnu) uplatu. Pomoću te usluge korisnik može kontinuirano da pregleda, preuzima i uređuje CV kojeg je popunio i dizajnirao. Korisnik može da koristi sve druge funkcije, kao što je pisanje neograničenog broja prijava, slanje prijava i traženje (odgovarajućih) poslova.

2.2 Detalji plaćanja

Da bismo pravilno organizovali plaćanje za gore pomenutu pretplatu, koristimo usluge trećih strana, kao što su (ne ograničavajući se na) Adyen, Paypal, Stripe, i Mollie Payments (“Dobavljači plaćanja”). Svoje podatke o plaćanju dajete direktno dobavljačima plaćanja, a ne Cvmaker-u. Moguće je da dobavljači plaćanja dele određene informacije o vama (kao što su vaši bankovni podaci) kako bismo mogli da proverimo da li ste izvršili uplatu. Nikada ne primamo i ne čuvamo podatke o kreditnoj kartici. Gore pomenuti dobavljači plaćanja su nezavisni kontrolori vaših podataka i odgovorni su za podatke koje obrađuju za uplate korisnika. Za više informacija pogledajte njihove politike privatnosti.

2.3 Imejl marketing 

Vaše lične podatke možemo da koristimo kako bismo vas kontaktirali o našim najnovijim ponudama, vestima, našim proizvodima ili uslugama (ovo nazivamo marketingom).

Od nas ćete primati marketinške komunikacije ako ste:

 • pretplaćeni na primanje marketinških komunikacija od nas; ili ste
 • kupili naše proizvode ili usluge, a niste odbili primanje marketinga od nas kada ste nam dali svoju imejl adresu.

Da biste u bilo kom trenutku otkazali pretplatu na marketinške imejl poruke, kliknite na link za odjavu na dnu bilo kog marketinškog imejla ili nas kontaktirajte.

Takođe ćemo tražiti vašu izričitu saglasnost pre nego što vaš CV na bezbedan način podelimo sa drugim regruterima kako bi vas kontaktirali u vezi sa svim zanimanjima ili mogućnostima za koje biste mogli da budete zainteresovani.

Uzećemo vašu izričitu saglasnost pre nego što podelimo vaše lične podatke bilo kojoj trećoj strani za sopstvene marketinške svrhe.

2.4 Druge svrhe korišćenja podataka

Pored gore navedenih svrha, vaše lične podatke obrađujemo u sledeće svrhe:

 • kontakt podatke i CV podatke kako bismo kreirali i/ili upravljali vašim nalogom.
 • CV podatke kako bismo optimizovali vaš CV i vaše korišćenje naših usluga.
 • kontakt podatke za kontakt sa korisnicima u vezi sa zaključenjem i/ili izvršenjem ugovora i fakturisanja.
 • kontakt podatke kako biste, ako su korisnici dali saglasnost CVmaker-u (i platili za to), povezali svoj lični CV sa relevantnim poslovima koje nude treća lica preko CVmaker-a, mi ćemo korisnicima slati imejlove sa slobodnim radnim mestima koje smo odabrali na osnovu njihovog personalizovanog CV-ja.
 • detalje plaćanja za fakturisanja.
 • podatke o korišćenju za razvoj našeg poslovanja i/ili poboljšanje naših usluga. Za više informacija o tome pogledajte naš odeljak o Kolačićima ispod.

3. Deljenje ličnih podataka

Vaše lične podatke nećemo davati trećim licima, osim ako je to neophodno u kontekstu izvršenja ugovora kojeg zaključujete sa nama, ili ako to nalaže zakon. Ovo se odnosi na sledeće obrađivače:

 • Dobavljači plaćanja, kao što je opisano u „2.2 Detalji plaćanja“;
 • Davaoci IT usluga;
 • Platforme za pregled;
 • Usluga imejla za slanje imejlova;
 • Istraživačke agencije i analitički softver za poboljšanje naših usluga i veb sajta, uključujući Google analitiku;
 • Platforme za pomoć za tikete, četovanje i korisničku podršku.

Obrađivači koji od nas dobiju pristup vašim ličnim podacima mogu ih koristiti samo da bi vam pružili uslugu u ime CVmaker-a. Ako sami date dodatne informacije ovim obrađivačima, mi za to ne snosimo odgovornost.

Takođe možemo otkriti vaše lične podatke trećim licima u sledećim slučajevima:

 • ako prodamo ili kupimo bilo koju kompaniju ili imovinu, u kom slučaju bismo mogli da otkrijemo vaše lične podatke potencijalnom prodavcu ili kupcu takve kompanije ili imovine kao deo te prodaje;
 • ako CV Maker ili većinska njegova sredstva preuzme treća strana, u kom slučaju će lični podaci o našim klijentima biti jedno od prenetih sredstava;
 • ako smo u obavezi da otkrijemo ili podelimo vaše lične podatke kako bismo ispunili bilo koju zakonsku obavezu, ili ako se od nas traži da damo vaše podatke legalnom organu kako bismo pomogli u istrazi kriminalnih radnji ili prekršaja; i/ili
 • u cilju sprovođenja ili primene uslova našeg veb sajta; ili radi zaštite prava, imovine ili bezbednosti naše kompanije, naših klijenata, ili drugih. Ovo obuhvata razmenu informacija sa drugim kompanijama i organizacijama u svrhu zaštite od prevara i smanjenja kreditnog rizika.

4. Principi za obradu ličnih podataka

Lične podatke obrađujemo kako bismo na najbolji mogući način izvršili našu uslugu - izradu profesionalnog CV-ja. Lične podatke obrađujemo samo ako za to imamo zakonsku osnovu. Lične podatke obrađujemo po sledećim osnovama:

 1. Korisnički ugovor: Da bismo ispravno zaključili ugovor kojeg ste sklopili sa CVmaker-om, moramo da obradimo gore navedene lične podatke korisnika. Ovo uključuje podatke koje korisnici unose za kreiranje CV-ja i čuvaju na svom (privremenom) nalogu, ali i podatke o plaćanju. Vidi gore.
 2. Pravna obaveza: Kada treba da obradimo lične podatke da bismo ispunili zakonsku ili regulatornu obavezu. Na primer, određene finansijske informacije, kao što su fakture za plaćanje, moramo da čuvamo sedam godina prema poreskom zakonu.
 3. Kada je neophodno da naši legitimni interesi i vaša osnovna prava ne prevladaju ove interese. Na primer, da vam šaljemo marketinške komunikacije ako, kada se prijavite za korišćenje naših usluga, ne odustanete od primanja marketinških komunikacija od nas. Za više informacija pogledajte naš odeljak o marketingu.
 4. Saglasnost: Od korisnika ćemo tražiti saglasnost ako obrada ličnih podataka ne potpada pod gore pomenutu osnovu. Korisnici uvek mogu da povuku svoju saglasnost tako što će nas obavestiti pismenim putem.

5. Periodi zadržavanja

Čuvamo samo lične podatke koje su korisnici uneli nakon što kliknu na Korak 2 naše usluge. Ako se niste pretplatili naknadno, CVmaker će čuvati podatke koje ste uneli do mesec dana nakon što vam CVmaker pošalje drugi imejl sa pitanjem da li želite da popunite svoj CV i da se pretplatite. U slučaju da ne odgovorite ili odbijete, vaši lični podaci će biti izbrisani nakon mesec dana. U slučaju da ste se pretplatili, čuvamo lične podatke koje nam pružate sve dok nam ne naznačite da (i koji) lični podaci moraju biti uklonjeni. U svakom slučaju, godinu dana nakon vaše poslednje
aktivnosti poslaćemo vam poruku putem našeg servisa sa pitanjem da li treba da
čuvamo vaše podatke. Međutim, možemo zadržati vaše lične podatke na duži period
u slučaju žalbe ili ako opravdano verujemo da postoji mogućnost sudskog spora
u vezi s našim odnosom prema vama. U nedostatku odgovora, izbrisaćemo vaše
podatke mesec dana nakon poslednjeg imejla. U obavezi smo da čuvamo
administrativne lične podatke kao što su fakture sa vašim podacima o fakturi,
plaćanju, i narudžbini, tokom 7 godina.

6. Kolačići

Kolačići su mali, jednostavni tekstualni fajlovi koje vaš računar ili mobilni uređaj čuva kada koristite naš veb sajt. Pošto želimo da garantujemo vašu privatnost i da poboljšamo prilagođenost vaših poseta našem veb sajtu, verujemo da je važno da znate razlog korišćenja kolačića. Postavljanjem kolačića ne morate uvek da unosite iste informacije, i na primer, svoj CV možete da završite kasnije. Pored toga, oni nam pomažu da razumemo kako koristite veb sajt i kako možemo da ga više prilagodimo korisnicima. Pored toga, kolačići (trećih strana) se postavljaju u marketinške ili analitičke svrhe, a ove treće strane su odgovorne za obradu datih podataka.

6.1 Podešavanja  kolačića

Ako želite da optimalno koristite naš veb sajt, morate prihvatiti naše kolačiće. To možete učiniti tako što ćete prilikom prve posete kliknuti na „Prihvati“ u obaveštenju o kolačićima. Naravno, veoma smo pažljivi sa podacima koje prikupljamo od vas. Za detaljnije informacije o kolačićima koje postavljamo ili kako da promenite podešavanja kolačića, posetite stranicu „Kolačići“.

6.2 Funkcionalni kolačići

Funkcionalne kolačiće postavljamo kako bismo obezbedili da veb sajt funkcioniše optimalno. Oni su potrebni da bi veb sajt funkcionisao ispravno. Na primer, ne morate stalno da unosite iste podatke kada kreirate svoj CV. Pored toga, ovi kolačići obezbeđuju da se veb sajt ravnomerno učitava i nastavlja da funkcioniše brzo i ispravno. Sledeće funkcionalne kolačiće stavljaju treće strane: Postmark Postmark pruža našu imejl uslugu. Svi imejlovi koje šalje CVmaker šalju se putem Postmark-a. Koristeći Postmark, možemo obezbediti da (važni) imejlovi uvek stignu u vaše poštansko sanduče. Imamo ugovor o obrađivanju sa ovim partnerom. Da bi pružio svoju uslugu, Postmark prima imejl adrese od korisnika a sadržaj imejla od CVmaker-a. Postmark nikada neće koristiti te informacije u sopstvene svrhe.   Postmark bezbedno čuva lične podatke. Postmark ne postavlja kolačiće tokom vaše posete veb sajtu, već samo koristi (prati) kolačiće u poslatim imejlovima kao i druge tehnologije koje jasno pokazuju da li se i kada imejlovi otvaraju i čitaju, i na kojoj IP stranici. Podaci se čuvaju u SAD (prema Zaštiti privatnosti) i brišu se nakon 60 dana. Više informacija o obradi podataka možete pronaći u Postmark Politici privatnosti.

6.3 Analitički kolačići

Sa analitičkim kolačićima, mi (uz pomoć trećih strana) prikupljamo statistiku i informacije o tome kako se koristi naš veb sajt. Merenjem upotrebe veb sajta možemo kontinuirano da optimizujemo naš veb sajt kako bismo povećali prilagođenost korisnicima. Na primer, koristimo ove kolačiće da pratimo broj posetilaca na veb sajtu i da merimo koliko dugo traje poseta. Između ostalog, čuvaju se sledeći podaci:

 • IP adresa (anonimizovana);
 • Tehničke karakteristike, kao što je vrsta pretraživača koji se koristi (na primer: Google Chrome, Safari, Firefox), rezolucija ekrana, preferencija jezika i uređaj koga koristite;
 • Postupci surfovanja i skrolovanja/pomeranja i opšta upotreba veb sajta;
 • Koje stranice posećujete na veb sajtu i sa koje stranice ste došli na veb sajt.

Treće strane postavljaju sledeće analitičke kolačiće:

Google analitika Pomoću Google analitike merimo vašu upotrebu gore pomenutog veb sajta. Sa Google-om smo sklopili ugovor o obrađivanju. Google ne deli (anonimne) podatke sa trećim licima. Ovi kolačići se automatski brišu nakon najviše 2 godine. Više informacija o obradi podataka možete pronaći u Google Politici privatnosti.

Hotjar Pomoću Hotjar-a anonimno merimo vaše postupke prilikom skrolovanja i upotrebe klikova. Sa ovim informacijama možemo otkriti greške na veb sajtu i nastaviti da optimalno poboljšavamo i naše usluge i veb sajt. Sa Hotjar-om smo zaključili ugovor o obrađivanju. Hotjar ne deli (anonimne) podatke sa trećim licima. Ovi kolačići se automatski brišu nakon najviše 1 godine. Više informacija o obradi podataka možete pronaći u Hotjar Politici privatnosti.

Tawk Tawk nudi usluge četovanja. CVmaker prikuplja samo kontakt podatke osobe sa kojom se četuje i sadržaj razgovora. Ove informacije se koriste da vam pomognu kada nas kontaktirate putem našeg četovanja uživo. Ti podaci se čuvaju u SAD i brišu se nakon 30 dana. Tawk ne deli (anonimne) podatke sa trećim licima. Više informacija o obradi podataka možete pronaći u Tawk Politici privatnosti.

Tapffiliate Ova usluga može da postavi kolačić radi merenja da li na naš veb sajt dolazite od partnera. Ovi podaci se koriste za merenje kampanje iz koje je potekla vaša poseta. Tapfilliate ne deli (anonimne) podatke sa trećim licima. Ovi kolačići se automatski brišu nakon najviše 90 dana. Više informacija o obradi podataka možete pronaći u Tapfilliate Politici privatnosti.

6.4 Marketinški kolačići

Ove kolačiće postavljamo u marketinške svrhe. Na ovaj način možemo da vam šaljemo personalizovane ponude preko partnerskih sajtova i društvenih medija. Treće strane postavljaju sledeće marketinške kolačiće:

Google Remarketing i DoubleClick

Ovi kolačići prate koje stranice pregledate, tako da vam možemo prikazati relevantne oglase na (partnerskim) sajtovima. Možemo da pratimo da li klikćete na oglase i da li postavljate porudžbine nakon što vidite ili kliknete na oglas. Na taj način nećete propustiti nijednu personalizovanu ponudu niti češće viđati reklame ako niste zainteresovani za njih. Google ponekad deli anonimne podatke sa trećim licima. Ovi kolačići se automatski brišu nakon najviše 2 godine. Više informacija o obradi podataka možete pronaći u Google Politici privatnosti.

Microsoft Advertising

Ovi kolačići prate koje stranice pregledate, tako da vam možemo prikazati relevantne oglase na (partnerskim) sajtovima. Možemo da pratimo da li klikćete na oglase i da li postavljate porudžbine nakon što vidite ili kliknete na oglas. Na taj način nećete propustiti nijednu personalizovanu ponudu niti češće viđati reklame ako niste zainteresovani za njih. Microsoft deli anonimne podatke sa trećim licima. Ovi kolačići se automatski brišu nakon najviše 90 dana. Više informacija o obradi podataka možete pronaći u Microsoft Politici privatnosti.

Facebook

Ovi kolačići prate koje stranice pregledate, tako da vam možemo prikazati relevantne reklame na Facebook-u. Na taj način nećete propustiti nijednu personalizovanu ponudu niti češće viđati reklame ako niste zainteresovani za njih. Facebook ne deli anonimne podatke sa trećim licima. Kolačići se automatski brišu nakon najviše 2 godine. Više informacija o obradi podataka možete pronaći u Facebook Politici privatnosti. Pinterest Ovi kolačići prate koje stranice gledate, tako da vam možemo prikazati relevantne reklame na Pinterest-u. Na taj način nećete propustiti nijednu ličnu ponudu niti češće viđati reklame ako niste zainteresovani za njih. Pinterest ne deli anonimne podatke sa trećim licima. Kolačići se automatski brišu nakon najviše 1 godine. Više informacija o obradi podataka možete pronaći u Pinterest Politici privatnosti.

6.5 Izbrišite ili deaktivirajte kolačiće

Naravno, uvek možete izbrisati ili deaktivirati naše kolačiće. Takođe možete da deaktivirate korišćenje JavaScript-a, međutim, morate imati u vidu da naš veb sajt možda neće funkcionisati optimalno bez njega. Kako da deaktivirate ili izbrišete kolačiće objašnjeno je u nastavku za najčešće korišćene pretraživače:

7. Međunarodni prenosi i bezbednost i zaštita ličnih podataka

Vaše lične podatke možemo preneti van Ujedinjenog Kraljevstva („UK“) i Evropskog ekonomskog prostora („EEA“) (zajedno poznatih kao „UKEEA“). Kad god prenesemo vaše lične podatke van UKEEA-e, obezbeđujemo da im se pruži sličan stepen zaštite tako da se u većini slučajeva primenjuje najmanje jedna od sledećih mera zaštite :

 • vaše lične podatke prenećemo samo u zemlje za koje Evropska komisija smatra da pružaju adekvatan stepen zaštite ličnih podataka (u slučaju prenosa van EEA) ili ICO (u slučaju prenosa izvan Ujedinjenog Kraljevstva); i/ili
 • kada koristimo određene provajdere za usluge, koristićemo posebne ugovore koje je odobrila Evropska komisija (u slučaju prenosa van EEA) ili ICO (u slučaju transfera izvan UK) koji ličnim podacima pružaju istu zaštitu kao u Evropi.

Ako nakon izlaska UK iz Evropske unije budu potrebne dodatne zaštite u pogledu prenosa ličnih podataka iz EEA u UK i obrnuto, mi ćemo ih primeniti.

CVmaker preduzima brojne mere kako bi pažljivo obrađivao i zaštitio vaše lične podatke. Zbog toga smo preduzeli odgovarajuće tehničke i organizacione mere bezbednosti za zaštitu vaših ličnih podataka. Koristimo SSL tehnologiju za šifrovanje prenosa osetljivih informacija ili ličnih podataka ka nama, kao što su lozinke naloga i druge informacije koje se mogu identifikovati u vezi sa plaćanjem. Pored toga, sve osetljive informacije čuvaju se šifrovano. Osim toga, ove informacije mogu čitati samo zaposleni kojima je neophodno da sa njima rade. Pored svih sveobuhvatnih bezbednosnih mera, želimo da istaknemo da apsolutna bezbednost slanja ili čuvanja ličnih podataka putem interneta ne može uvek biti garantovana.

8. Prava korisnika

Korisnici imaju pravo da pristupe i (ako postoji razlog za to) izmene lične podatke koje smo prikupili od njih. Korisnici imaju pravo prigovora na obradu svojih ličnih podataka. U određenim slučajevima, korisnici takođe mogu zatražiti od nas da ograničimo, prilagodimo, pošaljemo, prenesemo drugom kontroloru ili uklonimo obradu njihovih ličnih podataka. Ovo se može uraditi slanjem zahteva na [email protected]. Korisnici dobijaju pregled svojih ličnih podataka, odnosno odgovor na zahtev u roku od mesec dana od zahteva. Lični podaci se takođe mogu izbrisati klikom na dugme „Izbriši podatke“ u imejlovima koje šaljemo. Pravo na podnošenje žalbe: Korisnici mogu da podnesu žalbu na obradu ličnih podataka. Ako CVmaker ne udovolji zahtevu za pristup, ispravku, prigovor, ograničenje, brisanje ili prenos ličnih podataka, žalba se može podneti Holandskoj upravi za lične podatke putem broja telefona + 3188-1805 250 ili putem onlajn formulara Dutch Data Protection Authority.

8. Odricanje od odgovornosti

Ova izjava o privatnosti se ne odnosi na internet sajtove trećih strana koji su povezani sa ovim veb sajtom putem linkova. Nismo odgovorni za to kako ove treće strane postupaju sa ličnim podacima. Zato preporučujemo da pročitate izjave o privatnosti ovih veb sajtova pre nego što ih koristite.

Ne snosimo odgovornost za štetu nastalu usled nezakonito stečenog pristupa računarima ili fajlovima od trećih strana, virusa koji se šire putem reklama ili drugih nezakonitih programa ili fajlova.

9. Pitanja i žalbe

Ako imate pitanja o ovoj izjavi o privatnosti i/ili načinu na koji koristimo lične podatke, kontaktirajte:

CVmaker B.V.

Piet Heinkade 221

1019 HM Amsterdam

The Netherlands

CoC: 70894027

Imejl adresa: [email protected]

Izmene izjave o privatnosti  Ovu izjavu o privatnosti možemo s vremena na vreme da prilagodimo objavljivanjem ažurirane verzije na veb sajtu. Zbog toga preporučujemo da redovno proveravate veb sajt. Na ovu izjavu o privatnosti primenjuje se zakon Holandije.


Više od 112 872 korisnika već je napravilo svoj CV

Sa CV maker-om, možete brzo i lako da napravite prepoznatljiv i profesionalan CV u roku od 15 minuta.

Napravite svoj CV

Verovatnoća da ćete dobiti posao biće 65% veća