Kako napisati CV za knjigovođu: vodič sa savetima i primerima

Kao iskusnom i ambicioznom knjigovođi, Vaš CV je Vaša karta za dobijanje posla iz snova na polju gde je konkurencija vrlo jaka. Međutim, izrada profesionalnog CV-ja koji efikasno prikazuje Vaše relevantne veštine i iskustvo može biti izazovna. Cilj je pronaći balans između pružanja dovoljno detalja koji će pokazati Vašu stručnost i CV-ja koji će biti koncizan, podoban Sistemu za praćenje kandidata i prilagođen Vašim karijernim ciljevima.

Ovaj članak nudi opširan vodič za kreiranje izvanrednog CV-ja koji će naglasiti Vašu stručnost i iskustvo. Pokrićemo sve oblasti - od isticanja Vaših kvalifikacija do prezentovanja sposobnosti analiziranja i rešavanja problema. Namera nam je da Vam pomognemo da kreirate moćan CV koji će Vas dovesti na korak do postizanja svojih karijernih ciljeva.

Kreirajte svoj profesionalni CV sada

Proces pisanja CV-ja: odakle početi?

Imati ažuriran master CV i pažljivo izrađen CV prilagođen određenom poslu ključno je za svakoga ko traži nove karijerne mogućnosti ili napredovanje u karijeri. Ovi dokumenti podržavaju promocije, pregovaranje o plati i druge prilike za profesionalni rast. Ako želite saznati više o svakom delu CV-ja za knjigovođu, možemo Vam pomoći da prođete kroz proces pisanja CV-a. Dakle, krenimo!

Master CV

To je sveobuhvatan dokument koji opisuje vaše profesionalno i akademsko iskustvo, veštine, kvalifikacije i postignuća. Obično je organizovan hronološki i služi kao referentna tačka prilikom kreiranja prilagođenog CV-ja ili motivacionog pisma.

CV prilagođen poslu

Regruteri i menadžeri za zapošljavanje zainteresovani su za pronalaženje najprikladnijeg kandidata. Žele razumeti zašto ste savršen izbor za ulogu i da li ste uložili vreme u svoju prijavu. Stoga je važno prilagoditi CV svakom konkursu i istaći najrelevantnije i najnovije iskustvo. Da biste to postigli, naglasite kvalifikacije, veštine i iskustvo relevantno za određeni posao u ovoj oblasti.

Primer CV-ja za knjigovođu

Primer CV-ja za knjigovođu

Preuzmite ovaj primer CV-ja za knjigovođe u PDF-u

Dragana je iskusna menadžerka knjigovodstva sa strašću prema finansijskoj analizi i razvoju strateških finansijskih planova. Njen CV prikazuje njen doživljaj i direktne veštine relevantne za njen poziv. Poseduje izuzetne liderske veštine i razvijenu socijalnu inteligenciju, te ima dokazanu sposobnost saradnje sa različitim timovima i vođenja istih. Harvardov predložak za CV ističe Draganino stručno znanje na jasan, sažet i organizovan način.

Kreirajte svoj profesionalni CV sada

Šta CV za knjigovođu treba da uključuje?

Pri kreiranju CV-ja za knjigovođe u Srbiji, važno je uključiti ključne sekcije koje pružaju sveobuhvatan pregled vaših kvalifikacija, veština i iskustva. Ove sekcije obično podrazumevaju lične podatke, lični profil, obrazovanje, radno iskustvo, veštine i tehničke sposobnosti ako su primenljive. Efikasnim isticanjem ovih sekcija možete pokazati vrednost koju donosite kao kandidat i privući pažnju potencijalnih poslodavaca.

Kako napisati lični profil na CV-u računovođe

Prilikom izrade ličnog profila, važno je ostaviti odličan prvi utisak ističući svoje profesionalno iskustvo i lične osobine, poznate i kao karakterne osobine. Počnite navođenjem svojih karijernih ciljeva i težnji, zajedno sa stepenom iskustva u oblasti računovodstva.

Razmotrite uključivanje jakih prideva koji prikazuju Vaše veštine, poput 'pedantnosti', 'analitičnosti' ili 'usmerenosti na detalje'. Takođe, možete uključiti veštine komunikacije i timskog rada, koje su ključne u računovodstvu.

Vaš lični profil treba biti kratak, idealno ne duži od četiri do šest redova, i treba privući pažnju regrutera ističući Vaše jedinstvene crte kao knjigovođe.

Prilikom oblikovanja profila, prilagodite ga poslu na koji se prijavljujete koristeći ključne reči i fraze iz opisa posla. Na taj način ćete pokazati regruteru da ste posvetili vreme razumevanju zahteva uloge i da posedujete potrebne veštine za uspeh na poziciji. Dodatno, budite sigurni da je Vaš profil napisan profesionalnim tonom i izbegavajte korišćenje opštih fraza ili modernih izraza.

Primer ličnog profila za starijeg knjiguvođu

Motivisan i usmeren na detalje stariji računovođa sa diplomom iz knjigovodstva. Dokazana istorija u dostavljanju preciznih finansijskih izveštaja i održavanju usaglašenosti sa propisima. Poseduje snažne analitičke veštine sa iskustvom u obavljanju različitih finansijskih zadataka s lakoćom. Dobro poznaje relevantne knjigovodstvene softvere i sisteme, s dokazanom sposobnošću predočava kompleksne finansijske informacije jasno i sažeto različitim zainteresovanim stranama.

Primer ličnog profila za kadrovskog knjigovođu

Knjigovođa posvećen detaljima i analitički orijentisan, zaposlen sa preko tri godine iskustva u izveštavanju i analizi finansija. Posvećen osiguravanju tačnosti i potpunosti finansijskih zapisa. Izuzetne komunikacione veštine i socijalna inteligencija, sa dokazanom sposobnošću za saradnju sa timovima koji rade u različitim sektorima. Odlično razumevanje principa računovodstva sa iskustvom u konkretnim zadacima, poput usklađivanja glavne knjige, upravljanja računima za plaćanje i naplatu, kao i vođenju knjiga ulaznih i izlaznih transakcija.

Primer ličnog profila za menadžera knjigovodstva

Iskusan menadžer knjigovodstva sa više od osam godina iskustva u računovodstvu i finansijskom menadžmentu. Vešt u vođenju finansijskih operacija i implementaciji strateških inicijativa koje podstiču rast i profitabilnost. Dokazana istorija upravljanja kompleksnim projektima računovodstva, uključujući budžetiranje, prognoziranje i finansijsku analizu, sa istrajnim fokusom na tačnost i pažnju prema detaljima. Izuzetne veštine liderstva i međuljudskih odnosa, sa iskustvom u mentorstvu i razvoju mlađih članova tima.

Primer ličnog profila poreskog računovođe

Veoma analitičan i fokusiran na detalje, poreski knjigovođa sa više od pet godina iskustva u planiranju i usklađivanju poreskih obaveza sa zakonskim propisima. Posvećen obezbeđivanju usklađenosti sa zakonima uz istovremeno smanjenje poreskih obaveza za svoje klijente. Poseduje duboko razumevanje poreskih zakona i propisa, sa iskustvom u radu sa različitim industrijama, uključujući nekretnine, proizvodnju i zdravstvo. Posvećen stalnom učenju i profesionalnom razvoju, prateći najnovije zakone i propise.

Primer ličnog profila za stažistu računovođu/računovođu pripravnika

Kao nedavni diplomirani knjigovođa, želim započeti svoje profesionalno putovanje kao stažista knjigovođa. Opremljen čvrstim akademskim temeljem i snažnim osnovama u finansijskim principima, posvećen sam primeni teorijskog znanja na slučajeve u praksi. Brzo učim i obraćam pažnju na detalje, posvećen sam usavršavanju veština u oblastima finansijske analize, budžetiranja i poštovanja regulativa. Moj cilj je aktivno doprinošenje dinamičnom računovodstvenom timu, koristeći svoja akademska znanja, istovremeno prihvatajući prilike za kontinuirano učenje i profesionalni razvoj u oblasti knjigovodstva i finansija.

Primer ličnog profila asistenta knjigovođe

Sertifikovani knjigovođa sa iskustvom rada u brzo rastućim i dinamičnim okruženjima. Vešt u pružanju proaktivne podrške vašem menadžmentu putem izveštaja, usklađivanja i unosa podataka, uz obraćanje pažnje na detalje. Upućen u računovodstvene standarde sa praktičnim iskustvom korišćenja Microsoft Excel-a i knjigovodstvenog softvera.

Primer ličnog profila knjigovođe početnika

Ambiciozni knjigovođa početnik želi se pridružiti knjigovodstvenoj firmi koja razmišlja unapred. Dobro upućen u principe i prakse knjigovodstva i izveštavanja, s razvijenim osećajem za detalje, upravljanjem vremenom i veštinama komunikacije. Poznavanje osnovnih knjigovodstvenih dužnosti sa iskustvom iz prakse u knjigovodstvu.

Koje veštine da uvrstite u svoj CV za knjigovođu

Kada je reč o uključivanju veština u CV, važno je strukturirati ih na način koji olakšava čitaocu da prepozna i razume Vaš skup veština. Karakterne osobine treba da buud uključene u vaš lični profil, dok bi profesionalne veštine trebalo postaviti kao odvojeni odeljak. Preporučujemo da uključite svoje tehničke veštine ili stručnosti kao zaseban deo na svom CV-ju. Ako prelazite na novu karijeru, pokušajte uključiti prenosive veštine iz prethodnih uloga, uključujući karakterne osobine i profesionalne veštine.

Isticanje Vaših profesionalnih veština i karakternih osobina u CV-ju je ključno, jer su obe vrste značajne za uspeh u ovoj oblasti. Obratite pažnju na važnost prikazivanja Vaših sposobnosti komunikacije, timskog rada i rešavanja problema, pored Vaših tehničkih veština. Na taj način možete pokazati svoj sveobuhvatan skup veština i privući pažnju potencijalnih poslodavaca.

Profesionalne veštine su tehničke sposobnosti specifične za posao, industriju ili disciplinu. Obično se stiču kroz obrazovanje, obuku ili praktično iskustvo. U ovoj oblasti, profesionalne veštine su sledeće:

  • Priprema i analiza finansijskih izveštaja
  • Budžetiranje i prognoziranje
  • Upravljanje računima za plaćanje i naplatu
  • Računovodstvo troškova
  • Priprema za reviziju i podršku reviziji
  • Usmeravanje računa
  • Računovodstveni principi i propisi

S druge strane, karakterne osobine su lične osobine koje pojedincima omogućavaju efikasnu interakciju s drugima, kao što su komunikacija, rešavanje problema i upravljanje vremenom. Ove veštine je često teže izmeriti, ali su ključne za uspeh u bilo kojoj ulozi:

  • Komunikacione veštine
  • Usmerenost na detalje i tačnost
  • Upravljanje vremenom i organizacione veštine
  • Analitične i veštine rešavanja problema
  • Prilagodljivost
  • Timski rad
  • Liderske veštine

Kreirajte svoj profesionalni CV sada

Kako istaći radno iskustvo u CV-ju za knjigovođe

Prilikom navođenja radnog iskustva, važno je istaći konkretne zadatke i odgovornosti koje ste obavljali u svakoj ulozi. Regruteri ili menadžeri za zapošljavanje žele videti šta ste radili u odnosu na to šta ste postigli. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da napišete efikasan deo o radnom iskustvu za Vaš CV:

  • Počnite sa Vašim najnovijim poslom i navodite unazad hronološkim redosledom.
  • Opišite svoje odgovornosti i postignuća u svakoj ulozi, fokusirajući se na kvantifikovane rezultate gde je to moguće. Koristite akcione glagole za početak svakog odeljka, kao što su upravljao/la, razvio/la, pripremio/la i analizirao/la.
  • Prilagodite svoje iskustvo poslu na koji se prijavljujete. Istaknite veštine i iskustva koja su najrelevantnija za opis posla.
  • Koristite brojeve i procente kako biste kvantifikovali svoja postignuća. Na primer, možete reći 'smanjio/la ciklus potraživanja za 20%' ili 'uštedeo/la kompaniji 50.000 dinara u poreskim obavezama'.
  • Koristite stručni žargon i akronime iz industrije kako biste pokazali svoje znanje i stručnost.
  • Budite sažeti i izbegavajte korišćenje dugih pasusa. Umesto toga, koristite tačkice kako biste učinili svoje iskustvo čitljivijim.

Primer radnog iskustva

Stariji računovođa | Knjigoljub izdavaštvo, Smederevo, Srbija | 2018 - danas

Upravljam procesom zatvaranja knjiga krajem meseca, uključujući pripremu finansijskih izveštaja i knjiženje. Razvijam i održavam odnose s eksternim revizorima i poreskim savetnicima, osiguravajući pravovremeno i tačno završavanje godišnjih revizija i podnošenje poreskih prijava. Analiziram finansijske podatke kako bih identifikovao/la trendove i potencijalna područja za poboljšanja, i obučavam mlađe računovođe, pružajući vođstvo i podršku kako bi se postigla usklađenost sa računovodstvenim standardima i propisima.

  • Uspešno sam upravljao/la uvođenjem novog računovodstvenog sistema, što je rezultiralo povećanjem tačnosti i pravovremenosti finansijskih izveštaja za 30%.
  • Razvio/la i uveo/la sistem kontrole zaliha, što je dovelo do smanjenja troškova držanja zaliha za 15% i povećanjem obrta zaliha za 5%.

Kako da dodate obrazovanje u CV za knjigovođe?

Kada pišete sekciju o obrazovanju u CV-u, važno je istaći relevantna obrazovna postignuća i kvalifikacije koje dokazuju vaše znanje i veštine. Bez obzira na to da li tražite informacije o tome kako napisati CV za diplomiranje iz knjigovodstva ili opšti CV za knjigovodstvo, pružili smo nekoliko saveta kako napisati efikasnu sekciju o obrazovanju za Vaš CV:

  • Počnite s najvišim nivoom obrazovanja i navodite unazad hronološkim redosledom. Naznačite ime institucije, stečeni stepen i datum diplomiranja.
  • Uključite sve relevantne sertifikate ili licence koje ste stekli.
  • Ako ste završili bilo kakve specijalizovane kurseve ili obuke, kao što su kursevi o porezima ili reviziji.
  • Navedite bilo kakva akademska priznanja ili nagrade.
  • Ako ste nedavni diplomac ili imate ograničeno radno iskustvo, možete istaći relevantne kurseve koji pokazuju vaše znanje i veštine. Razmotrite CV zasnovan na veštinama ili pogledajte naš primer CV-a vezanog za diplomiranje za više informacija.
  • Održite sekciju o obrazovanju kratkom i tačnom. Jedan red za svaki stepen ili sertifikat je dovoljan.

Primer kako navesti obrazovanje u CV-ju

Master ekonomista, Ekonomski fakultet univerziteta u Kragujevcu | u toku

Diplomirani ekonomista, Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu | 2022.

Kako da navedete kurseve i sertifikate u svoj CV za knjigovođe

Kada nabrajate kurseve i sertifikate u CV-ju, važno je istaći one koji su relevantni za posao na koji se prijavljujete. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da efikasno navedete kurseve i sertifikate u svom CV-ju:

  • Koristite poseban odeljak za kurseve i sertifikate.
  • Navedite naziv kursa ili sertifikata, instituciju ili pružaoca i datum završetka ili status u toku.
  • Fokusirajte se na kurseve i sertifikate koji dokazuju Vaše veštine i znanje, kao što su porezi, revizija, finansijsko izveštavanje i računovodstvo troškova.
  • Ako ste završili kurseve stalnog obrazovanja ili prisustvovali konferencijama ili seminarima, takođe ih možete uključiti u ovaj odeljak ili pokušati da ih integrišete u odeljak o obrazovanju.
  • Navedite samo kurseve i sertifikate koji su nedavni ili relevantni za posao na koji se prijavljujete.

Kako navesti postignuća u CV-u za računovođu

Navođenje postignuća u Vašem CV-ju je odličan način da pokažete svoje veštine, znanje i uspehe. Ona treba da budu uključena u sekciju o radnom iskustvu, ali ako ste iskusni profesionalac, razmislite o kreiranju posebnog odeljka za Vaša tri najvažnija postignuća u karijeri. Evo nekoliko saveta kako efikasno navesti postignuća u vašem CV-u:

  • Fokusirajte se na merljiva postignuća. Koristite brojeve, procente i druge metrike kako biste prikazali uticaj svojih postignuća.
  • Koristite snažne glagole za akciju kako biste opisali vaša postignuća, kao što su postignuti, poboljšati, povećati i smanjiti.
  • Prilagodite svoja postignuća poslu na koji se prijavljujete. Istaknite ona koja su najrelevantnija za opis posla.
  • Budite konkretni i pružite detalje o postignuću. Na primer, umesto da kažete 'smanjio troškove', možete reći 'smanjio operativne troškove za 15% putem poboljšanja procesa.'
  • Koristite tačkice kako biste istakli svoja postignuća i olakšali čitanje.
  • Grupišite slična postignuća zajedno kako biste stvorili snažniji utisak.

Primer kako navesti dostignuća u CV-ju

  • Postigao/la stopu tačnosti od 98% u finansijskom izveštavanju za Fortune 500 kompaniju sa godišnjim prihodom od preko 5 000 000 000 dinara.
  • Smanjio/la vreme ciklusa potraživanja za 20%, što je rezultiralo povećanjem gotovinskog toka od 500 000 dinara godišnje.
  • Razvio/la i uveo/la nove poreske strategije, što je dovelo do ušteda na porezima od preko 100 000 dinara za srednje preduzeće.
  • Razvio/la i sproveo/la programe obuke za mlađe računovođe, što je dovelo do poboljšanja performansi i smanjenja grešaka.

Ključne tačke

Sa svim ovim novim informacijama o tome šta čini dobar CV, saželi smo neke ključne tačke:

  • Naglasite svoje relevantno obrazovanje, kvalifikacije i sertifikate.
  • Istaknite svoje tehničke veštine, uključujući stručnost u knjigovodstvenom softveru i drugim alatima.
  • Prikazujte relevantno iskustvo, kao što je upravljanje finansijskim procesima, priprema finansijskih izveštaja i analiza finansijskih podataka radi identifikacije područja za poboljšanja.
  • Uključite karakterne osobine, poput komunikacije, timskog rada, rešavanja problema i pažnje prema detaljima.
  • Prilagodite svoj CV specifičnim zahtevima posla, fokusirajući se na veštine i iskustvo koje se podudaraju sa opisom posla.
  • Koristite tačkice da organizujete informacije i olakšate čitanje.
  • Kvantifikujte svoja postignuća specifičnim metrikama i brojevima kad god je to moguće.
  • Pažljivo proverite CV kako biste otklonili pravopisne i gramatičke greške.
  • Održavajte CV sažetim, fokusirajući se na najrelevantnije informacije.
  • Prilagodite svoj CV za svaku prijavu za posao, ističući veštine i iskustvo koje su najrelevantnije za poziciju.
  • Razmislite o korišćenju CV obrasca za knjigovođu ili potražite povratne informacije od karijernog savetnika ili mentora.

Sledeći koraci?

Da li je potrebno usavršiti neke nedoslednosti u Vašem tekstu ili poboljšati pisanje Vašeg CV-ja? Posetite našu CVMaker veb-stranicu za profesionalnu uslugu pisanja CV-ja ili naš jednostavan alat za izradu životopisa.

Kreirajte svoj profesionalni CV sada

Često postavljana pitanja

Koji je najbolji format za CV-ja knjigovođe?

Dobro napisan CV od suštinskog je značaja za svakoga ko želi da se bavi ovim sektorom. CV je marketinški alat koji ističe veštine, iskustvo i kvalifikacije pojedinca potencijalnim poslodavcima. Često je prva tačka kontakta između kandidata i menadžera za zapošljavanje, stoga je bitno da efikasno prikaže stručnost pojedinca i pokaže kako se uklapa u datu poziciju.

Šta čini dobar primer CV-ja za knjigovođu?

Dobar CV treba da pokaže pažnju kandidata prema detaljima, analitičke veštine i sposobnost upravljanja kompleksnim finansijskim informacijama, što su sve ključne osobine za uspeh u oblasti računovodstva. To je prilika za kandidate da istaknu svoje obrazovno pozadine, profesionalne sertifikate i relevantno radno iskustvo, te da se izdvoje od drugih kandidata koji možda imaju slične kvalifikacije.

Kako postati knjigovođa u Srbiji?

Načini kako postati knjigovođa u Srbiji mogu varirati u zavisnosti od Vaših kvalifikacija i okolnosti. Obično treba uzeti u obzir nekoliko stvari:

  • Izbor kursa: Postoje različite knjigovodstveni kursevi koje možete odabrati, kao što su osnovni kurs knjigovodstva, revizorski kurs, menadžersko knjigovodstvo i drugi. Istražite ove kurseve i odaberite onaj koji najbolje odgovara Vašim karijernim ciljevima. Zapamtite da svaki kurs ima svoje posebne ulazne uslove, ali generalno, trebaće vam određeni nivo obrazovanja i radnog iskustva.
  • Registracija kod odgovarajućeg profesionalnog tela: Nakon što ste odabrali kurs, odnosno, kvalifikaciju, morate se registrovati kod odgovarajućeg profesionalnog tela.
  • Završite svoje studije: Zavisno o odabranoj kvalifikaciji, moraćete završiti niz ispita i/ili obuke na osnovu rada.
  • Sticanje radnog iskustva: Mnoge knjigovodstvene kvalifikacije zahtevaju sticanje određenog radnog iskustva. To se obično postiže kroz ugovor o obuci sa odobrenim poslodavcem.
  • Podnošenje prijava za posao: Kada završite svoje studije i steknete potrebno radno iskustvo, možete početi podnositi prijave za poslove u knjigovodstvu.

Koja je prosečna plata računovođe u Srbiji?

Prema Infoplate Srbija, prosečna plata knjigovođe u Srbiji iznosi između 45 746 i 103 841 RSD mesečno.

Gde mogu steći relevantno radno iskustvo u oblasti računovodstva?

Koristan korak može biti istraživanje mogućnosti u vašem lokalnom području i kontaktiranje knjigovodstvenih firmi i organizacija kako biste se raspitali o potencijalnim prilikama. Postoje različiti načini za sticanje relevantnog radnog iskustva, uključujući:

  • Mnoge firme nude prakse studentima i nedavno diplomiranim osobama. Ove prakse mogu pružiti dragoceno radno iskustvo i pomoći vam u izgradnji profesionalne mreže.
  • Takođe možete steći iskustva volontiranjem u nevladinim organizacijama ili zajednicama. Ovo može biti odličan način da steknete iskustvo dok doprinosite svojoj zajednici.
  • Ako još uvek pohađate školu ili studirate za svoju kvalifikaciju, možete steći relevantno radno iskustvo radom na nepuno radno vreme u poslu povezanom s knjigovodstvom. Potražite prilike u lokalnim preduzećima ili firmama.
  • Mnoge veće firme nude programi za diplomce koji pružaju nedavno diplomiranim osobama struktuiranu obuku i radno iskustvo.
  • Ako već imate određeno iskustvo, razmislite o samostalnom radu ili radu kao konsultant. Ovo vam može pružiti fleksibilnost da radite na različitim projektima i steknete iskustvo u različitim oblastima.

Koje računovodstvene kvalifikacije su najbolje?

Najbolja kvalifikacija za Vas zavisiće od vaših karijernih ciljeva i individualnih okolnosti. Postoji nekoliko dostupnih kurseva za sticanje kvalifikacija, uključujući:

  • Osnovni kursevi knjigovodstva:

    Namenjeni početnicima, obuhvataju osnovne principe i terminologiju knjigovodstva.

  • Napredni kursevi knjigovodstva

    Za one s nešto iskustva u knjigovodstvu, fokusiran na složenije koncepte kao što su konsolidacija, poreski postupci i analitičko knjigovodstvo.

  • Kursevi računovodstvenih softvera:

    Fokusirani na upotrebu specifičnih računovodstvenih alata kao što su TIM EPR, Minimax, ili Softek.

  • Poreski kurs:

    Obuhvata poreze, zakone i propise vezane uz knjigovodstvo.

  • Revizorski kurs:

    Posvećen reviziji i revizorskim postupcima.

  • Menadžersko knjigovodstvo:

Fokusiran na upotrebu knjigovodstvenih informacija u procesima donošenja odluka i upravljanju poslovanjem.

  • Finansijska analiza:

    Nudi alate i tehnike za analiziranje finansijskih izveštaja i donošenje poslovnih odluka.

  • Kursevi za preduzetnike:

    Fokusirani na potrebe preduzetnika, uključujući osnove samostalnog vođenja knjiga.

Kreirajte svoj profesionalni CV sada

Kako napisati CV za knjigovodstvo bez iskustva?

Čak i ako nemate direktno iskustvo, možete i dalje kreirati snažan CV ističući svoje veštine, obrazovanje i potencijal. Naglasite svoju motivaciju za učenjem i entuzijazam za ovu oblast unutar vašeg ličnog profila ili motivacionog pisma. Čak i bez direktnog iskustva, možda imate prenosive veštine iz drugih poslova ili relevantna iskustva. Istaknite ove veštine na svom CV-ju, poput snažnih analitičkih i numeričkih veština, pažnje na detalje i stručnosti u Microsoft Excelu. Ako ste nedavno diplomirali ili trenutno studirate, istaknite to više na svom CV-ju i eventualno u svom ličnom profilu.

Povezani članci

Više od 112 872 korisnika već je napravilo svoj CV

Sa CV maker-om, možete brzo i lako da napravite prepoznatljiv i profesionalan CV u roku od 15 minuta.

Napravite svoj CV

Verovatnoća da ćete dobiti posao biće 65% veća