Kreiranje CV-a za medicinske sestre. Kako izgleda CV za primer?

Potrebe za medicinskim kadrovima u zdravstvenim ustanovama poslednjih godina su sve veće, a medicinske sestre-tehničari jedno od najtraženijih zanimanja kako kod nas tako i u inostranstvu.

Uprkos visokim potrebama tržišta za ovom profesijom, da bi ste zaista dobili dobar posao u ovoj branši i željenoj instituciji neophodno je da sebe i svoje veštine predstavite u najboljem mogućem svetlu. Najbolji način za to je da u svojim rukama imate fenomenalan CV.

Bilo da ste medicinska sestra, medicinska sestra-tehničar ili strukovna medicinska sestra kreiranje dobrog CV-a je suštinski početak uspeha u karijeri.

Bez obzira da li ste se tek kvalifikovali ili imate dugogodišnje iskustvo, verovatno nemate mnogo slobodnog vremena da se usredsredite na pisanje radne biografije i koliko god jednostavno zvučalo, mnogi ljudi ne znaju kako da napišu biografiju i bivaju zanemareni na konkursima.

Ovaj članak sadrži smernice koje će vam pomoći da se predstavite poslodavcima na način koji ističe vaše veštine i govori im šta imate da ponudite. Takođe uključuje primer šablon CV-a koji vam može poslužiti kao inspiracija.

CV Primer medicinska sestra 1/2

Preuzmite ovaj primer CV-ja Licencirana medicinska sestra kao pdf

Iz ovog šablona CV-a možete videti kako Marta pametno daje do znanja čitaocu da traži karijeru u akutnoj i hroničnoj medicini. Ona jasno i koncizno prikazuje svoju karijeru navodeći svakodnevne obaveze. Brzo skeniranje dobro organizovane radne biografije odmah vam govori da je ona iskusna medicinska sestra. Marta je odabrala Stanford šablon u ružičastoj boji, boji saosećanja, koja joj omogućava da istakne svoje veštine.

Kreirajte svoj profesionalni CV sada

Osnova dobrog CV-a je planiranje

Svi dobri projekti zahtevaju planiranje unapred, a to je uravo i način na koji treba pristupiti izradi ovog CV-a.

Posmatrajte to kao projekat koji za cilj ima da na papiru, što je preciznije moguće, predstavi sve vaše veštine i kvalifikacije tako da potencijalni poslodavac jednostavnim pregledanjem lako i brzo uoči vaše kvalitete.

Svaka dobra biografija počinje izradom glavne-master biografije.

Master biografija je sveobuhvatan dokument koji pokriva vaše obrazovanje, profesionalne registracije i radnu istoriju.

Odvojite vreme da pripremite svoju master biografiju jer ona predstavlja osnovu za sve buduće prijave za posao.

Dokument mora :

  • Da bude logičan, lak za čitanje, profesionalno formatiran (crni font na beloj pozadini) i bez grešaka
  • Dobro raspoređen, nenatrpan, organizovan i profesionalan
  • Počnite sa svojim najnovijim ili trenutnim poslom pa unazad sve do najstarijeg radnog iskustva
  • Na isti način navedite obrazovanje i kvalifikacije
  • Uključite i meke i teške veštine
  • Uključite tačne referentne detalje uz svaki posao ili ulogu koju ste imali

Zašto napraviti master biografiju?

Na kraju krajeva, da bi ste uštedeli vreme i da bi ste bili u mogućnosti da se svaki put predstavite na najbolji mogući način. Jednom kada sve informacije budu jasno i precizno napisane na jednom mestu od početka do kraja, više nikada nećete morati da to radite iznova za svaki novi CV, već će biti dovoljno da samo jednom godišnje ažurirate svoje podatke.

Ne uključujte ličnu izjavu u svom master CV-u.

Svaka lična izjava i propratno pismo moraju biti jedinstveni i napisani samo za posao za koji se prijavljujete u tom trenutku. Takođe, mi se menjamo i razvijamo; lična izjava koja je izgledala dobro pre nekoliko godina danas verovatno neće imati mnogo smisla.

Isto razmišljanje bi trebalo da primenite i na propratna pisma; nikada ne koristite generički napisan dokument za svaki konkurs.

Što se tiče dužine master CV-a, vaš glavni CV može biti dug koliko god je to potrebno.

Obavezno uključite svaki naziv radnog mesta, sve odgovornosti i sva dostignuća u svakoj ulozi. Očigledno, ovo će oduzeti mnogo vremena, ali je od suštinskog značaja za budući uspeh.

Dok pišete svoj master CV, napravite kopije svih relevantnih kvalifikacija, nagrada, preporuka i bilo čega drugog što smatrate važnim za vašu aplikaciju. Sačuvajte sve zajedno u bezbednoj datoteci sa svojom biografijom tako da možete lako da pristupite svim neophodnim informacijama.

Ne zaboravite da pažljivo pročitate i uredite svoj master, tako da nema grešaka.

Ako je moguće, zamolite nekog drugog da proveri da li ima grešaka.

Ne želite da osnovne gramatičke ili pravopisne greške odvraćaju pažnju potencijalnom poslodavcu.

Kreirajte svoj profesionalni CV sada

Uključite veštine relevantne za vašu profesiju

Nega pacijenata je zahtevan i raznovrstan posao i ne smete zanemariti nijednu od svojih veština, bilo mekih ili tvrdih.

Osim opsežnog medicinskog znanja, da bi efikasno obavljali svoj posao medicinske sestre-tehničari moraju da imaju meke veštine koje se oslanjaju na emocionalnu inteligenciju.

U današnje vreme tehnologija je vitalni aspekt medicine, tako da i osoblje koje se bavi negom pacijenata u rukavu mora imati čitav set tehničkih/kompijuterskih veština.

Vaše veštine vam možda neće biti toliko očigledne jer ih svakodnevno koristite.

Odvojite vreme da shvatite šta radite i koje veštine su neophodne da biste svoj posao obavljali najbolje što možete.

Meke veštine su verovatno manje jasne i zato ćemo ovde navesti nekoliko primera.

Tvrde veštine

  • Procena stanja pacijenata
  • Procena vitalnih znakova
  • Briga o pacijentima
  • Kontrola infekcije
  • IV terapija
  • Kateterizacija
  • Terapija bola
  • Sakupljanje uzoraka i vađenje krvi
  • Izrada planova nege
  • Ishrana pacijenata
  • GI hranjenje i sonde
  • Edukacija pacijenata i porodice
  • Osnovno održavanje života
  • Kardiopulmonalna reanimacija

Meke veštine

  • Timski rad
  • Nega
  • Odlučivanje
  • Empatija
  • Raditi pod pritiskom
  • Hrabrost
  • Komunikacija
  • Organizovanost
  • Privrženost
  • Kompetencija
  • Kritičko razmišljanje

Lična izjava za medicinsku sestru-tehničara

Nemojte žuriti kada pišete svoju ličnu izjavu.

Budite iskreni i pišite od srca, govoreći čitaocu zašto ste se izabrali ovu profesiju, koje kvalifikacije imate i zašto vam se posao koji nude dopada.

Ovo je vaša prilika da se izdvojite od drugih biografija jer ćete svi imati slične kvalifikacije i iskustvo. Pišite ličnim, konverzacijskim tonom, ali se potrudite da to zvuči profesionalno.

Želite da čitalac vidi osobu koja stoji iza biografije kada završi sa čitanjem.

Lična izjava može imati samo 500 reči, ali pokušajte da ne prelazi 1000 reči, budite jasni i precizni i nemojte uključivati nebitne informacije.

Ako želite da uključite hobije i interesovanja, obavezno uključite samo one koji su relevantni za posao. Na primer, ako volontirate u staračkom domu ili javnoj kuhinji.

Takođe možete imati hobije vezane za fitnes, ali budite kratki.

Napomena: nikada ne koristite kontrakcije na CV-u.

Primer propratnog pisma medicinske sestre

"Kada sam bila dete, moj najstariji brat je dobio rak.

Bila je to šokantna dijagnoza koja je pogodila celu našu porodicu.

Svi smo se trudili da mu pomognemo koliko god je to bilo moguće, ali sam videla da je njegova medicinska sestra zaista uticala na njegov oporavak.

Ona je bila ta koja je mogla da ga umiri posle hemoterapije i koja je na kraju bila odgovorna da ga vodi kroz teške mesece lečenja. Kao da je instinktivno znala šta je ispravno u svakoj situaciji. I uvek je bila tako mirna i brižna.

Njegov rak je ušao u remisiju i vratio mu se život. Njegova medicinska sestra je postala moj heroj!

Tog momenta sam odlučila čime želim da se bavim do kraja života.

Moj san se ostvario kada sam 2006. godine, nakon završene Srednje škole, primljena kao pomoćna medicinska sestra u Gradskoj bolnici Zvezdara.

Tamo sam radila sa mnogim pacijentima koji su imali hronične bolesti i shvatila sam njihova stanja, tretmane, iskustva i prognoze. Takođe sam imala privilegiju da radim sa visokokvalifikovanim medicinskim timom koji me je mnogo toga ohrabrio i naučio.

Odatle sam se prebacila u hitnu pomoć KBC Dragiša Mišović koji se bavi hitnom medicinom. Bila je to potpuna promena okruženja i strma kriva učenja gde sam naučila mnogo više o nezi pacijenata i postupanju u hitnim slučajevima.

Primer Propratno pismo medicinska sestra

"Ponovo sam bila okružena stručnjacima u svojoj oblasti koji su mi voljni preneli svoje znanje i stručnost. Ovde sam došla da vidim koliko je važno zadržati mir i fokus u nezi pacijenata.

Moj sledeći potez (i trenutni posao) je u KBC-u Dragiša Mišović, gde lečimo pacijente sa akutnim i hroničnim stanjima.

Za vreme mog boravka ovde, izuzetno sam napredovala, ne samo kao medicinska sestra, već i kao osoba. Direktan rad sa krhkošću ljudskog života učinio me je mudrijom i saosećajnijom.

Takođe,videla sam koliko je neophodno pružiti ljubaznost i podrške porodicama hronično bolesnih i često terminalnih pacijenata.

Definitivno sam pronašla svoj poziv i želim da napredujem u lečenju pacijenata sa hroničnim stanjima.

To je razlog zašto želim da se prijavim za ulogu koju oglašavate.

Znam da imam iskustvo koje vam je potrebno, ali takođe želim da se usavršavam i proširim svoje znanje na lečenje različitih karcinoma posebno. Rad na onkološkom odeljenju pružiće mi praktično iskustvo koje mi je potrebno da proučim različite pravce lečenja kojima nameravam da se bavim.

Konačno, ja sam volonter u javnoj kuhinji i član sam atletskog kluba. Do sada sam istrčala tri maratona i trenutno treniram za Londonski maraton koji se održava sledeće godine.

Imam veštine, kvalifikacije, kondiciju i mentalnu snagu da se nosim sa vitalnom ulogom kao što je ova, i znam da mogu da doprinesem lečenju, nezi i dobrobiti onkoloških pacijenata."

Ako imate dugačku ličnu izjavu, možete izabrati da je dostavite kao poseban dokument. Sa CVmaker-om možete koristiti šablon koji odgovara stilu vašeg CV-a.

Kreirajte svoj profesionalni CV sada

Kako se lična izjava razlikuje od profila?

CV profil je kratka izjava koja se nalazi na početku vašeg CV-a.

Možda ćete želeti da ga prepišete svaki put ili da ga uključite sa svojim master CV-om.

Ako je to praksa koju ćete primenjivati, ne zaboravite da ga redovno ažurirate.

Evo primera:

"Saosećajna, motivisana i entuzijastična medicinska sestra koja će uvek obezbediti najbolju negu za svoje pacijente. Obučena sam i iskusna u pružanju nege i pomoći pacijentima sa akutnim i hroničnim oboljenjima i upoznata sa radom u hitnoj medicinskoj pomoći. Registrovana sam u NMC, imam diplomu Više medicinske škole i reference koje potvrđuju moje veštine i iskustvo. Nameravam da nastavim studije u lečenju pacijenata sa akutnim i hroničnim stanjima."

Kako koristiti svoju glavnu-master biografiju?

Onog trenutka kada završite sa pisanjem vašeg master CV-a, možete se brzo prijaviti za posao i budete sigurni da nećete izostaviti nijedan važan detalj.

Kada vidite poziciju za koji želite da se prijavite, pažljivo ga pročitajte koje veštine i kvalifikacije poslodavac traži. Uopisu posla poslodavci često koriste ključne reči kako bi lakše analizirali aplikacije. Ovaj način selekcije i sortiranja kandidata se naziva Parsing.

Ako vaš CV medicinske sestre-tehničara završi sa 'ostatakom', nećete čuti nijednu reč od poslodavca osim ljubazne standardne poruke žaljenja.

Najbolji način da se identifikuju ključne reči u oglasu za posao je da pogledate naziv posla, a zatim proučite obaveze i zaduženja na koje se te reči odnose. Na primer, ako se prijavljujete za posao patronažne medicinske sestre, to će biti u nazivu posla. Dužnosti će sadržati srodne reči, kao što su hirurgija, hirurgija, operaciona sala, operacije, preoperativni, postoperativni itd.

Vaš sledeći korak je da sažmete svoj master CV u uglađen CV koji prolazi kroz softver za raščlanjivanje i odmah privlači pažnju čitaoca. To postižete tako što izvlačite relevantne i ključne informacije iz svog glavnog CV-a i prenesete ih u CV koji je skrojen za određeni posao.

Pisanje lične izjave i propratnog pisma svaki put vam omogućava da koristite ključne reči i razmislite zašto želite posao. Regruteri odmah prepoznaju opšti standardizovani odgovor i onda se ne trude da ga čitaju.

Od vitalnog je značaja znati da regruteri troše samo nekoliko sekundi na svaku aplikaciju pre nego što nastave dalje jer traže tačne informacije. Ako ne vide to šta traže, ne čitaju dalje.

Postavljanje relevantnih ključnih reči u vašu aplikaciju od samog početka održava njihovu pažnju i produžava vaše učešće u trci za posao.

Takođe im govori da ste pažljivo pročitali oglas za posao, posvetili se istraživanju kriterijuma pozicije za koju aplicirate i ne gubite vreme.

Postoji nekoliko pravila kojih bi trebalo da se držite prilikom prilagođavanja CV-a za medicinske sestre-tehničare:

  • Zadržite jasan, precizan, crno-beli format glavnog CV-a
  • Dužina je bitna, tako da ne prelazite 2 do maksimalno 3 stranice
  • Neka sadži samo podatke relevantne za poziciju koju aplicirate
  • Jezik izražavanja treba biti pozitivan, proaktivan i lak za čitanje
  • Napišite novu ličnu izjavu za svaku prijavu za posao
  • Propratno pismo mora biti jedinstveno za svaku prijavu
  • Pažljivo proverite pravopis, datume i redosled
  • Nemojte uključivati kontakt detalje vaših referenci; umesto toga, navedite samo njihovo ime i ulogu i dajte kontakt podatke na zahtev
  • Takođe uključite napomenu – „detaljan CV je dostupan na zahtev“

Zaključak

Trošenje vremena unapred na planiranje i sastavljanje master CV-a je ulaganje u vašu budućnost.

Shodno tome posao medicinske sestre-tehničara je u vašim rukama jer, kao što znamo, dobijamo ono što smo uložili.

Evo ključnih tačaka za pisanje savršenog CV-a za medicinske sestre-tehničare:

  • Provedite vreme u izradi sveobuhvatnog master CV-a
  • Sačuvajte svoj master i sve relevantne dokumente u bezbednoj datoteci koja je lako dostupna
  • Pažljivo pročitajte oglase za posao i odaberite ključne reči
  • Sastavite sažeti CV od svog master CV-a koristeći samo informacije koje su relevantne za posao
  • Napišite optimističnu ličnu izjavu u CV fokusirajući se na zahteve posla
  • Uverite se da vaša lična izjava nudi rešenja
  • Napišite jedinstveno propratno pismo koje ukratko govori čitaocu ko ste i šta nudite

Kada pošaljete prijavu:

  • Uvek pošaljite svoju prilagođenu biografiju i propratno pismo u pdf formatu
  • Nemojte slati nikakve druge dokumente osim ako nije navedeno kao neophodno
  • Proverite da li je vaše kontakt podatke lako pronaći u biografiji i propratnom pismu
  • Nemojte uključivati reference uz početnu aplikaciju

Povezani članci

Više od 112 872 korisnika već je napravilo svoj CV

Sa CV maker-om, možete brzo i lako da napravite prepoznatljiv i profesionalan CV u roku od 15 minuta.

Napravite svoj CV

Verovatnoća da ćete dobiti posao biće 65% veća